Het populaire Kersenfeest in Driel krijgt ook dit jaar een digitale editie.

John de Ruiter, voorzitter van Kersenfeest Driel: “We hebben alle mogelijkheden onderzocht, maar een Kersenfeest zoals we gewend zijn lukt ook dit jaar niet. Door de beperkingen rondom COVID-19 zijn er te veel onzekerheden.”

Er is zo lang als mogelijk gewacht met het maken van deze keuze: “Wij weten hoe erg iedereen in het dorp uitkijkt naar het Kersenfeest. Na dit moeilijke jaar zijn we allemaal toe aan een goed en gezellig feest, maar juli komt voor het Kersenfeest te vroeg”, aldus John de Ruiter.

Afgelopen jaar kon het evenement ook niet in vertrouwde vorm doorgaan. Toen werd onder andere een digitale quiz georganiseerd die iedereen veilig vanuit huis kon bijwonen.

Aniek Smids, bestuurslid van Kersenfeest Driel: “Het was voor het bestuur geen optie om het Kersenfeest over te slaan, dus werken we hard aan een alternatief programma dat iedereen vanuit huis kan volgen. De quiz was vorig jaar een groot succes, dus die nemen we ook dit jaar mee in de plannen.”

In juni maakt de organisatie het hele alternatieve programma bekend via social media en de website van Kersenfeest Driel.