Kersenfeest Driel: voor het eerst geheel door vrijwilligers en groot succes!

“Het was dit jaar erg spannend voor ons als bestuur om het kersenfeest geheel op eigen kracht te organiseren”, vertelt John de Ruiter, voorzitter van Stichting Kersenfeesten Driel. Vorig jaar hadden we voor het eerst een evenemententent met daarbij de kermis op het weiland van de familie A. Kaspers aan de Patrijsstraat. Café De Gebroeders nam de horeca voor haar rekening. Helaas stopten zij afgelopen najaar met hun café en zalencentrum en zagen zij ervan af om ook dit jaar de feesttent te exploiteren. De andere horecaondernemers wilden niet mee doen, dus was de enige mogelijkheid om door te gaan op eigen kracht! Dat hebben we gedaan en ook geweten. Het was nogal wat waar we aan begonnen. Er komt nogal wat bij kijken bij de financiering en de exploitatie van de tent. Er moesten bijvoorbeeld horecapapieren worden gehaald. Gelukkig kregen we goede medewerking en begeleiding van de gemeente en hebben ook vele vrijwilligers zich aangemeld. Net toen we het programma rond hadden, kwam het bericht dat er op de belangrijkste dag van het kersenfeest, de zaterdag, Feijenoord op bezoek kwam bij RKSV Driel. Dit betekende voor ons dat wij ons genoodzaakt zagen een aantal evenementen te schrappen zoals het Ameezing concert met Concordia en de Brocante markt. Deze laatste wilden wij als primeur introduceren. De Brocante markt is nu verplaatst naar volgend jaar. We hebben uiteindelijk gelukkig goede afspraken kunnen maken met RKSV Driel.

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Kersenfeest met kersenkoningin Kelly Stuart en hofdame Eveline Gerritsen. Zij hebben hun rol voortreffelijk vervuld. De wandelvierdaagse telde een record van 961 geregistreerde wandelaars. Het weer liet het zo nu en dan afweten, maar daar in tegen was de sfeer geweldig. Nieuw dit jaar was het tafelvoetbaltoernooi met als hoofdprijs een meet en greet met een Feijenoordspeler. Ook was de eerste Kersenloop, een soort obstacle run, een groot succes. De feestavonden die volgden werden een happening met op vrijdagavond Q- Music en op zaterdag de Brabantse sensatie ‘Lekke Band’. De tent stond twee avonden op zijn kop. Op zondag waren buiten de wielerronde ook de uitreikingen van de sportprijzen en de Zilveren Ratel die gewonnen werd door Wilfred van de Berg.

Al met al kunnen we concluderen dat het Kersenfeest voor en door de Drielenaren, gedragen wordt met een dankwoord aan alle sponsoren, vrijwilligers en bezoekers. We hebben nu een blauwdruk voor de volgende jaren neergezet en zien editie 2017 met vertrouwen tegemoet.