Vanaf het jaar 1995 wordt er in Driel jaarlijks een sportverkiezing gehouden. Er wordt een sportman/sportvrouw gekozen, een sportploeg en een sporttalent.

Vanaf het jaar 2000 wordt een nieuwe categorie ingevoerd, namelijk: Het voorbeeld in de sport

Je kunt je aanmeldingen tot 30 mei aanstaande mailen naar info@kersenfeestdriel.nl

Gedurende de jaren zijn de volgende personen en teams gekozen:

JaarSportman / -vrouwSportploegSporttalentVoorbeeld in de sport
2017?
2016nvtTv de Stuw : Truus Bolt, Ellen Scheers, Vincent en Jolanda (teamcaptain) van Rijsewijk, Sjaak Lamers, Ernest Tubbing, Jos Goldsmidnvtnvt
2015
2014
2013
2012
2011Als sportman van Driel werd dit jaar gekozen Werner Smeenk vanwege zijn bijzondere sportieve prestaties in de Wielersport.
Werner werd in 2010 3e in de Ronde van Driel en was daarmee meteen ook de beste Drielenaar. Hij won de Eddy van Rooijen wisseltrofee
Daarnaast vervult hij zeker een voorbeeldfunktie in de sport. Naast zijn sportieve prestatie is hij de man bij uitstek die altijd in dienst rijdt van de wedstrijdploeg van WTC De Betuwe. Hij trommelt wekelijks zijn maatjes bij elkaar om te gaan trainen. Als anderen eens geen zin hebben, motiveert hij zijn wielervrienden om verder te gaan.
Daarnaast heeft hij jarenlang een bestuursfunktie vervult bij WTC De Betuwe, heeft hij dit jaar (samen met een aantal anderen) de 61ste wielerronde van Driel georganiseerd, zet hij zich al jaren in als trainer bij de jeugd van voetbalvereniging Driel en is hij vanaf dit jaar jeugdcoördinator geworden van de voetbalvereniging in Driel.
Het voetbalelftal van basisschool Het Drieluik uit Driel dat dit jaar op 15 juni 2011 Nederlands kampioen schoolvoetbal werd. Het team bestaat uit jongens van de groepen 6, 7 en 8 van het Drieluik. Het team heeft hiermee voor het dorp Driel geschiedenis geschreven.
Het team had de overwinningsfestiviteiten op 15 juni aan zich voorbij laten gaan vanwege het overlijden van een schoolgenootje een dag eerder. Wethouder Jan van Baal huldigde het team alsnog en prees het team en de gemeenschap voor de wijze waarop met deze verdrietige gebeurtenis was omgegaan. Hij bood het team en hun begeleiding een taart aan namens het college. Daarna volgde nog een tocht door Driel op de platte kar.
Sim Boerboom. Sim turnt bij Gymnastiekvereniging Elistha en heeft in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie verricht door Nederlands Kampioen te worden bij het onderdeel sprong in het turnen.Tonnie Hoogveld. Tonnie heeft zelf jarenlang gevoetbald en zet zich nu al jarenlang in als vrijwilliger voor de voetbalvereniging in Driel.
2010Naomi Stoorvogel vanwege haar prestaties in de paardensport.Het meisjes A-team van voetbalvereniging RKSV Driel. Zij zijn kampioen geworden.Sanne Rodenburg vanwege haar prestaties in de zwemsport. Zij heeft deelgenomen aan de open Nederlandse kampioenschappen. Ze werd tijdens de gelderse lange afstands kampioenschappen 3e op de 400 wisselslag, 4e op de 800 vrije slag, 4e op de 1500 vrije slag en 4e op de 400 vrije slag.Renee en Laura; de leidsters van de jeugddansgroep van Luctor et Emergo. Zij gaan op een supermanier om met de jonge kinderen en besteden veel vrije tijd aan de dansgroep. Door hun motivatie zijn veel kinderen in Driel gaan dansen. Ze verzorgen in Driel diverse optredens zoals bv. bij de carnaval en tijdens het kersenfeest.
2009Harold Fischer vanwege zijn bijzondere prestaties in de wielersport. Hij schreef in 2008 de Ronde van Driel op zijn naam.De dartploeg van dartclub de Rijnvogels. Zij werden zowel in seizoen 2007/2008 als in seizoen 2008/2009 kampioen. Daarnaast bereikte zij de finale van de divisie kampioenschappen.Het meisjesteam t/m 12 jaar van tennisvereniging de Stuw. Zij werden kampioen in de voorjaarscompetitie en zijn door naar de voorrondes van het Gelders kampioenschap.Het meisjes team van RKSV Driel. Dit team is meteen in het 1e seizoen kampioen geworden in hun klasse.
2008Harold Fischer vanwege zijn prestaties in de wielersport. Hij neemt al 15 jaar succesvol deel aan georganiseerde wielerwedstrijden. Hij heeft de laatste jaren zeer veel ereplaatsen bereikt. Daarnaast neemt hij steeds meer initiatief om ook de overige wedstrijdrijders het vak bij te brengen. Het heren 2 team van volleybalvereniging Toesj vanwege het behalen van het kampioenschap en de promotie naar de 2e klasse. Zij hebben deze promotieplek afgestaan aan Heren 1. Zodat de jongeren de kans krijgen om op een hoger niveau te gaan volleyballen. Sanne Rodenburg vanwege haar prestaties in de zwemsport. Dit jaar heeft Sanne 7 medailles gehaald nl. 3 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen. Agnes Baumann. Agnes is al meer dan 30 jaar lid van gymnastiekverenging Luctor et Emergo. Ondanks het feit dat ze al 67 jaar is valt wekelijks haar jeugdige optreden binnen de trimpgroep op. Haar energie is onuitputtelijk. Daarnaast is ze een bevlogen wandelaarster. Ze heeft al 13x de vierdaagse gelopen.
2007Geraldine Holtslag vanwege haar prestaties in de paardensport. Ze heeft de 2e plaats gehaald tijdens de wedstrijd Jumping Amsterdam.Het meisjesteam van tennisvereniging de Stuw omdat zij kampioen zijn geworden in hun poule van de KNLTB districtscompetitie op woensdagmiddag. Hierdoor mogen ze deelnemen aan de voorrondes van het Gelders Kampioenschap.Sharon IJkhout vanwege haar prestaties in de paardensport. Ze is al 4x naar de Gelderse kampioenschappen geweest waarbij ze 2x op de 3e plaats eindigde. Ze is in 2006 naar het NK geweest en behaalde daar een 18e plaats. Ze is kringkampioen outdoor en indoor geworden.De dames senioren gymgroep van Luctor et Emergo. Door hun sportieve inzet laten ze zien hoe belangrijk en plezierig het is om je conditie en gezondheid te blijven verbeteren.
2006David Verplak vanwege zijn prestaties in de paardensport.Het 1e team van tennisvereniging de Stuw. Zij zijn ongeslagen kampioen geworden in de 3e klasse van de Perry sport landelijke zondagcompetitie.Lisa Hesseling vanwege het behalen van de 1e plaats bij het Gelders Kampioenschap turnen.Hemmy Weijman vanwege zijn inzet bij voetbalvereniging RKSV Driel. Hij is de trainer van het 1e elftal. Hij weet mensen te motiveren en hij straalt rust en kalmte uit. Hij weet in ´t spel plezier en teamgeest te creëren.
2005Nico Speelman vanwege het Nederlands Kampioenschap schermen.Het 3e elftal van voetbalvereniging RKSV Driel vanwege het behalen van het kampioenschap en de promotie naar de 3e klasse.Sanne Rodenburg vanwege haar prestatie in de zwemsport. Zij zwemt in hogere klassen dan voor haar bestemd is. Is pas een jaar bezig en heeft al diverse records gezwommen. Ze is bij het Gelders Kampioenschap als 3e geëindigd.De trimgroep van Luctor et Emergo. Het is een groep van mannen en vrouwen die een keer per week 1 ½ uur sport. Daarnaast hebben ze een survival in de Ardennen gedaan. Een groep mannen en vrouwen met verschillende niveaus en achtergronden die zijn uitgegroeid tot een team.
2004Sven Grimmelt vanwege zijn prestaties in het karten. Hij is Nederlands kampioen junioren.Het herenteam 35+ van tennisvereniging De Stuw doordat zij in het afgelopen jaar kampioen zijn geworden in de 3e klasse van de KNLTB en daardoor promotie hebben afgedwongen naar de 2e klasse.Ellen Kooiman omdat zij in de atletieksport zeer goede prestaties heeft geleverd. Zij heeft bij de clubkampioenschappen een 2e plaats behaald. Daarnaast heeft zij zich geplaatst voor de Nederlands Kampioenschappen voor de onderdelen verspringen en hoogspringen en de estafetteloop.Marijke Nas is al 25 jaar lid van tennisvereniging de Stuw en zit al 16 jaar in het bestuur. Ook verricht zij diverse commissiewerkzaamheden. Daarnaast is zij op de tennisbaan nog actief en is ze meerdere malen club kampioen geweest. Ze houdt het ledenbestand bij en is lid van de seniorencommissie.
2003Gerwin Gerritsen vanwege zijn snelle progressie in de agility, ofwel behendigheid voor honden die hem in enkele jaren bracht van nieuweling tot de 2e plaats in de hoogste klasse bij het Nederlands kampioenschap.Heren 2 van volleybalvereniging Toesj vanwege hun promotie naar de 1e klasse waarmee voor het eerst het 2e team van Toesj zo hoog in de competitie speelt.Jan van Deelen vanwege zijn voortdurende topprestaties in de juniorklasse van de autospeedway, zoals 2x op rij het behalen van het kampioenschap.Jan Castelein vanwege zijn veelzijdige inzet voor zijn club, de gymnastiekvereniging Luctor et Emergo. Jan is al vele jaren zelf actief in deze sport, hij geeft leiding aan de trimploeg, bekleedt een bestuursfunctie, verzorgt de uitvoeringen en was mede-oprichter van de zeskampploeg. Hij is de spil achter de schermen van de Drielse gymnastiek en het gezicht van Luctor.
2002Gert Jan de Wild vanwege het behalen van het Nederlands Kampioenschap Kempo en de 2e plaats op het Nederlands Kampioenschap Wapen kata en de 1e plaats bij de Dutch open op Wapen Kata.Heren 1 van volleybalvereniging Toesj vanwege de getoonde wilskracht in een uitzichtloze situatie tijdens de promotiewedstrijden voor een plaats in de promotieklasse en natuurlijk ook vanwege het behalen van de 2e plaats in de competitie van de 1e klasse.De meisjesgroep van Luctor et Emergo vanwege de snelle ontwikkeling naar de regionale turntop.Robert van Rooijen omdat hij volharding toonde door na een slepende blessure terug te keren op het voetbalveld en omdat hij daarbij zijn ploeggenoten op sleeptouw nam. Daarnaast draagt hij ook nog in het wielrennen zijn steentje bij aan sportieve activiteiten.
2001Marlijn Brugman, die als lid van gymnastiekvereniging Luctor et Emergo grote inzet voor de club heeft getoond.Het 2e team van volleybalvereniging toesj en het 5e elftal van voetbalvereniging RKSV Driel. Zij zijn beide kampioen geworden in hun klasse en beide teams worden gezien als hechte teams die al vele jaren samen spelen.Diede de Klein vanwege haar prestaties bij het turnen.Cor Willemsen
2000Claudia Heize-Verplak vanwege haar prestaties in de paardensport.Diewke Duk en Bernhard Stienstra vanwege hun 9e plaats op het WK Zeilen.Renee Schuurman vanwege haar prestaties in het turnen.Toon Wolterinck
1999Janneke Aalbers vanwege haar bijzondere prestaties in de badmintonsport. Ze behaalde 2x de kwartfinale van de Nederlandse Senioren kampioenschappen en is opgenomen in de Nederlands senioren selectie.5e elftal van voetbalvereniging RKSV Driel vanwege het behalen van het kampioenschap. Daarbij is dit een elftal met spelers die altijd positief zijn ingesteld en altijd bereid zijn om een ander elftal te helpen. Daarnaast denken ze altijd in de geest van de vereniging.Nathalie Borst vanwege haar prestaties bij het turnen.
1998Stef Vos omdat hij Nederlands Kampioen klaverjassen is geworden.De selectie van voetbalvereniging RKSV Driel.Rob Menting als aankomend golftalent.
1997Edwin Aarns vanwege zijn prestaties bij het volleybal.5e elftal van voetbalvereniging RKSV Driel.Janneke Aalbers vanwege haar prestaties in de badmintonsport.
1996Frans Willems vanwege zijn voorbeeld en inzet op allerlei gebied bij de Wielertourclub en vanwege zijn buitengewone prestatie die hij heeft geleverd bij de aktie `Handen Vast` door belangeloos aan deze aktie deel te nemen.A1 team van voetbalvereniging RKSV Driel.Janneke Aalbers vanwege haar prestaties in de badmintonsport.
1995Haaico Martens vanwege zijn prestaties in de autosport.Drielse DamclubJanneke Aalbers vanwege haar prestaties in de badmintonsport.