Dit jaar helaas geen markt op zaterdag!

Op donderdag 19 mei jl. hebben wij de mededeling gekregen dat RKSV Driel op 2 juli Feijenoord zal ontvangen voor een oefenwedstrijd. In verband met de verwachte (grote) toestroom van bezoekers / supporters hebben wij ons helaas genoodzaakt gezien om ons programma aan te passen.

Jammer genoeg hebben wij moeten besluiten om de Brocante markt te annuleren. De redenen hiervoor zijn de volgende:

  • De markt zal in verband met de verwachte drukte lastig te bereiken zijn.
  • Bezoekers van buiten Driel komen vermoedelijk in een situatie waarin zij verkeersregelaars moeten zien te overtuigen dat zij niet voor de voetbalwedstrijd komen maar voor de markt. Dit kan leiden tot extra oponthoud en kan mensen weerhouden naar de markt te komen.
  • Vanaf 14.00 uur zal Het Kersenfeest, waaronder de markt, minder bezocht worden dan gebruikelijk zou kunnen zijn. Het is voor de professionele ondernemers die een kraam huren niet rendabel om vanuit heel Nederland naar een markt te komen die slechts van 10.00 – 14.00 uur goed bezocht kan worden. Wij bieden hen met ons besluit de kans elders nog een plekje te bemachtigen. Hopelijk mogen we ze dan volgend jaar welkom heten op ónze markt.
  • Wanneer de markt slecht(er) bezocht wordt, is de kans van slagen van dit nieuwe concept erg klein. De brocante wereld is een kleine wereld, ons kent ons.

Dit besluit is in onze ogen nodig om deze weg die we zijn ingeslagen, niet een doodlopende te laten zijn. Voor dit jaar vinden wij het bijzonder jammer maar op deze manier biedt het nog kansen voor de toekomst.

Wat in het vat zit…. verzuurt niet zullen we maar zeggen!