Dit jaar organiseert WTC De Betuwe uit Driel de 66ste Albert Heijn Ger Koopman Wielerronde van Driel.

Ook dit jaar neemt de jeugd een belangrijk plaats in tijdens de wielerronde. Net als vorig jaar kunnen kinderen van 8 t/m 14 jaar (met KNWU licentie) hun wedstrijden rijden in Driel. De laatste jaren levert dit veel spektakel op. Verder wordt er ook een wedstrijd georganiseerd voor Sportklasse en Amateur A renners.

Aan het einde van de middag wordt er een senioren wedstrijd georganiseerd voor niet-KNWU licentie houders. Aan de start van deze koers verwachten we veel renners van WTC De Betuwe maar kunnen ook andere fietsers met sportieve aspiratie meedoen uit Driel of omgeving.

Dit jaar wordt de wedstrijd verreden op het klassieke parcours. Dit wil zeggen dat we de kerstraat rechtdoor rijden, langs Café Zeldenrust en hierna links afslaan de Molenstraat in.

In 2016 vindt er onderhoud plaats aan de wegen in de Vogelenbuurt. Dit geldt ook voor de Molenstraat, Baltussenweg en Patrijsstraat. De gemeente Overbetuwe heeft gegarandeerd dat tijdens de wielerronde de straten waar de renners door heen rijden in uitstekende conditie zijn. Dit wil zeggen dat de aanpassingen volledig zijn doorgevoerd of nog niet zijn gestart

De jeugd categorieën rijden verschillende afstanden per leeftijdsgroep. De wedstrijden voor de jeugd starten vanaf 10:00 uur. De Sportklasse/Amateur A wedstrijd start rond 15:30 uur en de wedstrijd voor niet-licentiehouders omstreeks 17.00 uur (voor exacte tijden zie www.knwu.nl).

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de KNWU. Dit geldt niet voor de wedstrijd van de niet-licentiehouders.

De organisatie draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor mogelijke ongevallen of schade die renners of toeschouwers, voor, tijdens of na afloop van de wedstrijd overkomt. 

Info
Datum: Zondag 3 juli 2016
Start en finish: Kerkstraat
Inschrijving (alleen met KNWU licentie):
Achter de jurywagen in de Kerkstraat
Organisatie: Wielervereniging WTC De Betuwe uit Driel

Wil je meer weten over wielervereniging WTC De Betuwe, kijk dan eens op de site: www.wtcdebetuwe.nl.